Make your own free website on Tripod.com

Kembali

KRISTIANISASI BERLELUASA TANPA KEKANGAN

Kisah ni telah di forwardkan di dalam nasyid-egroups... moga dapat beri kesedaran yang mutlak pada kita semua…. bila lagi nak jadi berani… Di mana bumi dipijak di situ Islam dijunjung...

Subject: GEREJA MELAYU DI KL
Date: Mon, 16 Apr 2001 15:55:01 -0000
Subject: Fw: GEREJA MELAYU DI KL

This is a real experience…. kalau tak percaya, boleh pergi check.Kalaunak tengok orang melayu masuk gereja kat Sekolah St John KL. Sila datang hari Ahad jam 4 petang dan tunggu kat tepi badminton court next to the church. Jangan terperanjat kalau the whole church tu penuh dengan orang melayu dan worship pun dalam bahasa melayu, biblepun dalam bahasa melayu (translated by Munshi Abdullah, demi Allah coz diorang yang tunjuk depan mata kita sendiri), perempuan ada yang pakai baju kurung, lelaki yang berjanggut pun ada (tu yang kita marah tu), ada sorang tu pakai kain batik, bila ditanya rupanya orang Indonesia. Majoriti adalah orang melayu dan Indon memang sekerat saja sebab that worship adalah khas untuk melayu saja.

Kita dapat all this data sebab kita tanya (masa break main badminton) kat sorang lelaki melayu tu yang mengaku murtad tapi IC tetap nama melayu tak tukar lagi) bekerja di StanChart HO, Jalan Ampang. Nama tak yahlah sebut, kalau nak jumpa boleh tunggu dia hari Ahad tepi badminton court. Dia selalu tengok kita orang main.

Apa nak jadi dengan negara kita ni? Nak lawan sorang tak terdaya rasanya. Rasanya lebih dari geram bila dia orang ejek ejek agama, bukan bangsa lain tapi dari bangsa sendiri, Melayu.

Kembali