Make your own free website on Tripod.com

Misteri e-mail tentang Dr. Joe Fernandez

Akhir-akhir ini ramai pelajar-pelajar dan orang ramai yang mempunyai capaian ke internert menerima salinan e-mail dari orang yang tidak diketahui. Di dalam e-mail tersebut, penulis asal menggelarkan dirinya dari Jihad Front International. Apa yang ditulis benar-benar memeranjatkan. Penulis telah membongkarkan tentang siapa Dr. Fernandez yang sebenarnya. Berikut adalah isi tulisan asal yang telah difowardkan kepada webmaster.

====================

Bismillaahirrahmaanirrahiim

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Assalamu'alaikum wbt. Saudara,

Ramai Muslimin muslimah yang tidak mengetahui hakikat sebenar penembakan Dr. Joe Fernandez, Dalam seluruh akhbar-akhbar di Malaysia dinyatakan yang Joe Fernandez ni sebagai tokoh yang baik, berwawasan dan disukai ramai. Dan hampir semua rakyat m'sia menyangkakan yang kes ni ianya masalah politik ataupun berkenaan dengan bisnes semata-mata. Tahukah anda, disebalik itu sebenarnya DJF ni seorang tokoh penting dalam memurtadkan ummat Islam Malaysia, khasnya di P.Pinang. Telah ratusan Muslimin/ah dimurtadkan oleh tokoh kafir beragama kristian ni.  Anda semua tak perlu terkejut dengan maklumat ni. Kami dah memerhati aktiviti dia nie dah setahun lebih, kami sengaja lakukan secara senyap-senyap. Alhamdulillah kami berjaya mengesan aktiviti dia sama ada di klinik mahupun di luar klinik. Tiada siapa menyangka, di sebalik lakonan yang dimainkannya ternyata DJF (Dr. Joe Fernandez) adalah tokoh salah seorang pemurtadan yang teramat jahat! Dalam pemerhatian kami, tiap-tiap hari Ahad pagi ratusan pelajar melayu beratur menuju gereja. Mereka tergiur hanya dengan wang RM 50.00. Selain klinik, si Joe ni pun memiliki kedai tattoo yang dahulu pernah diharamkan, tetapi kini beroperasi semula. Muslimin/ah, bukan sekali dua pemurtadan berlaku di Malaysia nie komplainn kepada kerajaan tidak menghasilkan sebarang keputusan yang melegakan insan-insan muslimin-muslimah. Semakin lama, semakin maharajela pemurtadan berlaku, dan tiada apa dan siapapun dapat menghalang pemurtadan..., tidak kerajaan, tidak PAS, tidak ABIM, tidak JIM dan...tiada siapapun...  sungguh menyedihkan... Oleh itu, kami dari Front Jihad International lakukan apa yang sepatutnya dilakukan. Kami dengan berbekal keimanan dan berpandukan fatwa-fatwa ulamak muktabar dan dengan keazaman serta kerjasama yang baik, ALhamdulillah berjaya menembak si tokoh Pemurtadan bernama Joe Fernandez nie. Moga dengan terbunuhnya salah seorang tokoh pemurtadan ini akan menjadi peringatan bagi pihak kristian dan juga muslimin-muslimah semua. Terpulanglah anda semua menilai email ni, mungkin anda menganggap email ini adalah igauan semataa ataupun menganggap sebagai mainan belaka? Tetapi Allah Maha Mengetahui apa yang telah kami lakukan dan Allah akan tetap menolong kami membunuh para pemimpin kafirin:  " Dan apabila mereka engkar janji mereka setelah perjanjian itu kukuh dan mereka mencela agama kamu, maka bunuhlah para pemimpin kafir itu...." (Surah At-Taubah (9): ayat 14). Alhamdulillaahi...Wallaahu Akbar.... Kepada saudara muslimin/ah kami mengajak anda semua untuk bersyukur dengan kematian salah seorang tokoh memurtadkan ini. Dan kepada anda yang tidak bersetuju, sila diam, toksah banyak komen. Biarkan kami bekerja, semoga Allah menolong kami dalam membenteras kemurtadan di bumi M'sia khasnya.... Amin Ya rabbal Alamiiin

PS: Tolong forward kat mana-mana islamic mailing list

====================

Webmaster terpanggil untuk memberi komen apabila PAS dikaitkan sebagai kumpulan yang tidak mampu berbuat apa-apa oleh penulis e-mail di atas. Sebenarnya seperti yang diketahui ramai, PAS telah dan masih lagi mendedahkan masalah murtad ini dan telah ramai pemimpin PAS yang ditangkap kerana mendedahkan isu tersebut. Maka amat tidak adil kiranya PAS dituduh sebagai golongan yang tidak berbuat apa-apa. PAS telah bertindak di dalam ruang lingkup kemampuan yang dimiliki iaitu sebagai sebuah parti politik Islam. Kiranya ada golongan yang mahu bertindak lebih jauh dari itu, ia adalah di atas pertimbangan mereka. Tetapi ini adalah natijah apabila kerajaan sering tidak mengambil indah akan pendedahan dan rayuan masyarakat Islam mengenai isu murtad ini. Apabila masyarakat Islam telah jelak dengan sikap membisu kerajaan mengenai isu, maka siapakah yang harus dipersalahkan apabila mereka mengambil keputusan  untuk bertindak sendiri.